Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullas Bacon- och broccolipaj

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Enkel och god rätt, att njuta av uti glada vänners lag.

Ingredienser

Instruktioner

1. Arbeta ihop pajdegen och ställ in den i kylskåpet ½ tim. eller mer. 2. När den är avkyld, trycks den ut i en pajform. 3. Förgrädda i 10-12 minuter...225 grader mitt i ugnen( Man kan klä pajkanterna med folieremsor, så åker inte kanterna ner). 4.Strimla bacon och stek det lagom. Låt bitarna rinna av på hushållspapper. 5. Kok upp broccolin lagom mjukt. 6. Hacka broccolin och purjolök och strö dessa i botten på pajen. 7. Lägg baconbitarna över .Vispa ihop äggsmeten. 8. Häll grädd-ost-smeten över. 9. Grädda pajen i 200 grader, tills den blir gyllenbrun ung. i 30 minuter. Kolla med en kniv i mitten, att smeten har stelnat. Servera med en god sallad. BON APETIT!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • SvH 27 juli 2009

    Hej älskling! Jag har hittat vad vi kan bjuda Sara och Magnus på på onsdag, bra va? Kram Sus

  • emmadrugge 17 februari 2010

    Super god och enkel paj att göra.

  • rosendoft 21 maj 2010

    Underbart god paj.Kommer att göra den igen.

  • Ninastina 23 mars 2011

    Ovanligt god broccolipaj som du har all heder av.

  • saxa 11 november 2012

    God. Men vi justerade lite. Broccolin fräste vi i småbuketter tillsammans med bacon och purjolök för att slippa förvälla. Samt hade i ca en msk stark chilisås för att lyfta smaken ngt. Resultatet blev mycket bra, tack för receptet

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.