Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullas Bröd

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Det tar visserligen lite tid att baka..........men den som väntar på något gott, väntar inte förgäves! Tack Mats för receptet!

Ingredienser

Instruktioner

Dag 1: Koka upp vattnet tillsammans med anis, fänkål och salt. Häll det över rågsikten. Detta ältes till en tjock gröt. 2 liter vetemjöl hälles över som ett täcke. Låt detta stå över natten med en handduk över bunken. ______________________ Dag 2: Rör ut 75 gr. jäst i lite socker. Häll det över mjöltäcket. Ält till en tjock deg. Jäsa ca 1 timme. Ält runt igen och forma till ovala kakor. Lägg dem på smörad eller mjölad plåt - går bra med bakplåtspapper. Låt jäsa igen till dubbel storlek - ca 1 timme. Pensal med kallt vatten. Bakas längst ner i ugnen - 200 gr. i 45 min. Sänk värmen till 150 gr. Baka brödet ytterligare i 45 min. Ät och njut! Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.