Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullas budapestrulle

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Mumsig

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna med citronsaft och 1 dl av sockret till skum på medelhastighet. Tillsätt sedan resterande socker och fortsätt vispa på högsta hastighet till styvt skum.
  2. Spritsa ut smeten med 1 cm mellanrum på ett smort och lätt mjölat bakplåtspapper. Lämna en kant på ca 3 cm runt om. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt stå ca 5 minuter innan den stjälps upp på ett sockrat bakplåtspapper. Låt kallna.
  3. Vispa grädden ganska hårt. Låt persikorna rinna av väl. Skär dem i små bitar. Skär bananen i tärningar och blanda med grädden. Bred ut över marängen och rulla försiktigt ihop från långsidan. Pudra över florsocker strax före servering

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • _marris_ 28 mars 2009

    Jätte god.. perfekt...

  • ingela1971 21 juli 2013

    Får inget hårt skum. Testat att göra den 2 ggr. Är det citronen jag ska hoppa över?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.