Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullas Madeleinekakor med hallon

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Ljuvliga! Använd madeleineformar (snäckor) eller muffinsformar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader Smält smöret. Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggulor och socker pösigt.
  2. Blanda ner det smälta smöret, saft och skal från citronen.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner det i smeten.
  4. Vispa äggvitorna- vitt och fast. Blanda ner dem i smeten.
  5. Dela hallonen i mindre bitar och rör ner dem i smeten.
  6. Fyll formarna nästan ända upp.
  7. Baka i 10-15 minuter - tills kakorna är gyllenbruna. Låt kakorna svalna lite i formarna.
  8. Stjälp upp dem och lägg dem på galler - svalna. Pudra över florsocker innan serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.