Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullas marängtårta med vårgårdaris

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Supergod med tuggmotstånd!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna hårt. Rör i socker. Blanda i Vårgårdariset.
  2. Lägg ett smörgåspapper på en plåt. Bred ut marängsmeten på nästan hela plåten. Grädda i ca 45-55 min längst ner i ugnen på 130-140 grader. Marängen ska bli gyllenbrun. Ska lossna lätt från papperet.
  3. Chokladkräm: Blanda ihop mjölk, kakao och mjöl i en kastrull. Koka på låg värme. Rör hela tiden. Smeten tjocknar snabbt. Låt det svalna.
  4. Blanda med en elvisp ner följande i chokladsmeten: äggulor, vaniljsocker, margarin (ej smält) och florsocker. Vispa grädden.
  5. Dela marängbottnen i två bottnar. Bred chokladkrämen över en bottnen. Lägg vispad grädde på chokladkrämen. Lägg den andra marängbottnen över. Sikta O´boy över tårtan. Tårtan kan frysas! Chokladkrämen och grädden lägges på strax innan serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.