Supergod med tuggmotstånd!
Instruktioner
- Vispa äggvitorna hårt. Rör i socker. Blanda i Vårgårdariset.
- Lägg ett smörgåspapper på en plåt. Bred ut marängsmeten på nästan hela plåten. Grädda i ca 45-55 min längst ner i ugnen på 130-140 grader. Marängen ska bli gyllenbrun. Ska lossna lätt från papperet.
- Chokladkräm:
Blanda ihop mjölk, kakao och mjöl i en kastrull. Koka på låg värme. Rör hela tiden. Smeten tjocknar snabbt. Låt det svalna.
- Blanda med en elvisp ner följande i chokladsmeten: äggulor, vaniljsocker, margarin (ej smält) och florsocker. Vispa grädden.
- Dela marängbottnen i två bottnar. Bred chokladkrämen över en bottnen. Lägg vispad grädde på chokladkrämen. Lägg den andra marängbottnen över. Sikta O´boy över tårtan. Tårtan kan frysas!
Chokladkrämen och grädden lägges på strax innan serveringen.
Publicerat den
13 november 2005
Liknande recept
Skriv kommentar