Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullas Smördegsrullar

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

God förrätt som serveras med lite sallad och kall crème fraiche.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs finhackad lök och pressad vitlök på medelvärme. Lägg över det på en tallrik. Fräs färsen på hög värme och finfördela den. Krydda med salt, peppar, chilisås och sambal oelek. Stänk över lite kinasoja. Blanda ner lökfräset. Låt svalna.
  2. Rulla ut smördegen. Skär fyra remsor - 25 cm långa. Hyvla lite ost och lägg på smördegen. Fördela drygt hälften av köttröran på remsorna. Rulla ihop remsorna försiktigt (inte för hårt). Fäst ihop varje rulle med två tandpetare. Vik kanten nertill en aning så att botten blir bredare än toppen. Ställ rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Fyll dem med resten av köttfärsen. Pensla med uppvispat ägg och strö rikligt med riven ost över. Grädda nederst i ugnen i 200 grader 18-20 minuter, tills smördegen har fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.