Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullas wienerkrans

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Supergod!! Tack moster Maj!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i lite kall mjölk. Tillsätt resten av mjölken och övriga ingredienser. Ej smöret!
  2. Arbeta ihop till en smidig deg. Kavla ut degen till en avlång platta. Hyvla det kalla smöret med en osthyvel. Lägg smöret på 2/3 av degplattan. Vik degen tredubbelt. Börja med att vika in den änden utan smör. Vik andra änden över. Mjöla kaveln och kavla ut degen igen. Vik tredubbelt igen och kavla ut. Upprepa två-tre gånger.
  3. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje deg till en avlång platta. Rör ihop fyllningen och bred den på degplattorna. Rulla degen till två avlånga rullar. Ej för tjocka! Klipp snibbar utifrån och in i degen och vik dem över varandra ovanpå.
  4. Jäsa i rumstemp. i ca 2 tim. Pensla med vispat ägg. Ugn: 200-225 grader tills kakan får vacker färg.
  5. Vid servering kan man ringla lite florsockerlösning över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.