Recept på morotskaka finns i varenda kokbok numera, men detta recept har en hemlighet bakom.
Hemligheten om kakans saftighet är krossad ananas och morotspuré istället för rivna morötter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en rund kakform.
Koka morötterna mjuka, kör sedan till purè i matberedare, låt svalna.
- Blanda de torra ingredienserna. R
ör i olja och ägg till en jämn smet.
Tillsätt valnötter, kokos, morotspurè och ananas. Rör om ordentligt så att allt blandas väl.
- Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr.
Låt kakan svalna något i formen. Stjälp sedan upp den på ett galler och låt den kallna under formen.
- Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred den över kakan.
Publicerat den
31 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En jättegod saftig kaka. Jättegott med valnötterna och kokosen. Kakan blev uppskattad utav alla. Den blev dock något för hög enligt mitt tycke i förhållande till den goda toppingen.