Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ulvölimpa

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar 45 minuter
Skriv ut

Lättbakade och långjäsande supergoda limpor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt det 37 gradiga vattnet. Blanda i farinsocker, salt, brödkryddor och ägg. Tillsätt mjölet lite i taget till en inte alltför hård deg. Blanda degen en liten stund.
  2. Baka ut den direkt till 8 limpor. Lägg 4 limpor per långpanna på bakplåtspapper. Pensla limporna med smält smör. Låt limporna jäsa i två timmar.
  3. Grädda i mitten-nedre delen av ugnen i ca 20 min. Sänk därefter värmen till ca 75-100 grader. Grädda ytterligare i 10 min. Kallna under bakduk.

Kommentarer (5)

  • pasen 13 oktober 2008

    vadå ska man baka ut till 8 limpor å bara grädda 4 eller ska man höja tempen i ugnen efter första gräddningen....

  • Nelliesmamma-07 14 oktober 2008

    Halloj pasen!! Jag kanske inte var så tydlig där!!! Av hela satsen blir det 8 limpor och det blir två långpannor, vill du halvera receptet blir det 4 limpor i en långpanna. Förlåt, jag tror att jag tänkte fortare än jag hann skriva där!! :-) Hoppas att du provar dessa för de är goda tycker jag!! Mvh Camilla

  • Nelliesmamma-07 14 oktober 2008

    Gräddningen är lika för båda plåtarna, först högre värmen och sedan lägre värmen. :-)

  • babsan50 7 december 2009

    Jag funderar på hur små/stora dessa limpor blir för det är ju inte å stora mängder ingredienser. Ska det bli som baguetter , eller????

  • Nelliesmamma-07 10 december 2009

    Babsan50!! Det blir fulla långpannan med bröd, ordentliga limpor. Lycka till!! :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.