- Serverar: 8 portioner
- Tid: 2 timmar 45 minuter
Skriv ut
Lättbakade och långjäsande supergoda limpor!
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
Tillsätt det 37 gradiga vattnet.
Blanda i farinsocker, salt, brödkryddor och ägg.
Tillsätt mjölet lite i taget till en inte alltför hård deg.
Blanda degen en liten stund.
- Baka ut den direkt till 8 limpor.
Lägg 4 limpor per långpanna på bakplåtspapper.
Pensla limporna med smält smör.
Låt limporna jäsa i två timmar.
- Grädda i mitten-nedre delen av ugnen i ca 20 min.
Sänk därefter värmen till ca 75-100 grader.
Grädda ytterligare i 10 min.
Kallna under bakduk.
Publicerat den
13 oktober 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
vadå ska man baka ut till 8 limpor å bara grädda 4 eller ska man höja tempen i ugnen efter första gräddningen....
Halloj pasen!! Jag kanske inte var så tydlig där!!! Av hela satsen blir det 8 limpor och det blir två långpannor, vill du halvera receptet blir det 4 limpor i en långpanna. Förlåt, jag tror att jag tänkte fortare än jag hann skriva där!! :-) Hoppas att du provar dessa för de är goda tycker jag!! Mvh Camilla
Gräddningen är lika för båda plåtarna, först högre värmen och sedan lägre värmen. :-)
Jag funderar på hur små/stora dessa limpor blir för det är ju inte å stora mängder ingredienser. Ska det bli som baguetter , eller????
Babsan50!! Det blir fulla långpannan med bröd, ordentliga limpor. Lycka till!! :-)