Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Umami-dressing

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Hemmagjord Umami-dressing till hamburgare. Info om Umami-pasta: Umami-pasta kostar 49 kr tuben, importeras av Möllans ost i Malmö och säljs på välsorterade delikatessbutiker i Sverige. Umami finns också naturligt. Och det är dessa naturens umamirika råvaror som tomatpuré, vitlök, ansjovis, svarta oliver, balsamvinäger, Karljohansvamp, parmesan, olivolja, vinäger, socker och salt som umamipastan består av.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Alla ingredienser skall helst vara rumstempererade.
  2. Blanda äggulan med alla ingredienser utom oljan. Oljan ska sedan vispas i droppvis i början, detta är mycket viktigt annars skär sig dressingen. Om dressingen skär sig under tillsättningen av olja kan man tillsätta 1 msk varmt vatten och sedan vispa ihop dressingen igen.
  3. Tryffelarom, citronjuice, salt och peppar blandas efter egen smak. Hittar du ingen umami-pasta går det lika bra med Natural Umami krydda från Santa Maria. Tryffel kan också väljas bort eftersom man sällan hittar det i butiker :)
  4. Låt gärna dressingen stå och gotta till sig i kylskåp till dagen efter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.