Helt underbar kaka med en jättegod chokladglasyr. Den kan stå klar i kylen och håller i ca en vecka.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke. Smält smöret och häll det heta smöret över chokladen. Rör om tills all choklad har smält. Vispa ägg och socker tills det är vitt och fluffigt. Vänd ner den smälta chokladen och sikta i vetemjölet. Rör försiktigt till en smet.
- Smöra en form med löstagbara kanter, 26 cm i diameter, och skaka om kakao så den täcker ordentligt. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten när du tar ut den. Låt kallna.
- Chokladglasyr:
Lägg chokladen i en bunke. Smält smöret och häll det över chokladen. Blanda ner honungen och rör till en jämn glasyr. Låt stelna till bredbar konsistens och bred sedan ut den på kakan.
- Servera med lättvispad grädde och färska fikon eller hallon.
Publicerat den
23 december 2015
Liknande recept
Skriv kommentar