- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Denna soppan är underbart god och en klar favorit hemma.
Mycket smak, och servera gärna med nybakt bröd eller scones.
Instruktioner
- Skala och hacka löken och 2 klyftor utav vitlöken.
Skala morötterna och skär dem i små tunna bitar.
Hetta upp oljan i en stor kastrull. Lägg i lök , vitlök och morötter och låt allt svettas under lock på medelvärme, ca 20 minuter.
- Skala och skär potatisen i små kuber.
När det återstår ca 7-8 min utav morotssvettningen, så koka upp potatisen i 12 dl vatten med 2 tärningar grönsaksbuljong.
- Häll ner de krossade tomaterna och potatisen i lök- och morotshacket.
Späd med den kokta buljongen.
- Smaka av med örtsalt, klippt mejram och lite salt och peppar om så behövs. Samt pressa ner 2 st vitlöksklyftor.
Låt soppan sakta sjuda ca 5 minuter innan den serveras.
Publicerat den
27 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar