Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Underbar kaviarkrans

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Ett mumsigt tillbehör som passar så väl på påsk som midsommar eller nyår.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden tjock och rör sedan ner creme fraiche, kvaiar och lök. Salta och rör om försiktigt.
  2. Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Rulla vart blad för sig och låt dem ligga i 5-10 minuter.
  3. Krama ur det msta av vätskan och smält bladen över svag värme i kastrull eller i mocro 5-6 sek i en skål.
  4. Låt gelantinlösningen svalna något och rör sedan ner den i kaviargrädden. Rör om väl.
  5. Häll blandningen i en slät vattensköljd kransform. Täck över och förvarar i kyl minst 8 tim.
  6. Sänk sedan ner formen i hett vatten. Vriden lite och se så kransen lossnat. Torka formen, täck den med ett fat och vänd snabbt upp kransen på fatet så att den lossnar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.