Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Underbar kolapaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Den här kolapajen är helt underbar. Den går jättebra att förbereda dagen innan också, den blir nästan ännu godare då:)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Smält smöret och blanda i mjöl, socker och salt. Arbeta ihop degen och tryck ut den tunt i en pajform. Låt vila kallt någon timme.
  2. Nagga sedan bottnen med en gaffel och grädda i 200 graders ungsvärme ca 15 min, tills pajen fått fin färg. Låt svalna!
  3. Gör under tiden kolafyllningen: Blanda alla ingredienserna utom vaniljsocker och smör i en tjockbottnad kastrull.
  4. Sjud sakta ca 15 minuter tills kolan bubblar tjockt och släpper kanterna.
  5. Tillsätt vaniljsocker och smör i klickar. Vispa slät.
  6. Om man vill kan man i detta läge också bryta ett par "bitar" mörk kvalitetschoklad i och låta smälta, då blir den om möjligt ännu godare.
  7. Fyll pajskalet med kolasmeten och låt det svalna en eller ett par timmar i kylskåp, tills kolan inte är så rinnig längre.
  8. Garnering: Vispa grädden och bred över (det går lika bra att servera grädden i skål bredvid) Pudra över kakao

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mallan34 6 april 2009

    Gjorde denna paj igår och den blev mkt god, kanske lite för lite kolasmet....Men som sagt var mkt god och lätt att baka !

  • ulls 24 maj 2012

    En sagolikt god efterrättspaj och så lättgjord!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.