Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Underbar kycklingpaj med blomkål

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mums.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Blanda ihop de torra ingridienserna, 3 dl av mjölet. Tillsätt smöret i bitar och forma till en deg, om det är för lite mjöl, tillsätt mer. Om det är för mycket tillsätt lite vatten.
  2. Tryck ut i en "lagom" pajform (ev .ställ kallt 30 min) Förgrädda i 10 minuter, 200 grader, i mitten av ugnen.
  3. Fyllning: Skär kycklingen i lagom bitar och bryn dem i en stekpanna eller kastrull. Vispa ihop ägg och gräddmjölk, tillsätt lite av osten, kryddor, pressad vitlök, mjöl och youghurt under fortsatt långsam vispning.
  4. Fyll pajformen med kycklingen och blomkålen, häll ett jämnt lager. Häll sedan ägg och mjölkblandningen över. Strö över resten av osten 1½ dl
  5. Ställ in i ugnen 200 grader i ca 30 min. Kolla efter 20 min så den inte blir för mörk.
  6. Om den blir rinnig, ha den i ugnen tills osten får lite färg. Ta ev. varmluft.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.