Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Underbar mandelkaka

 
Skriv ut

Ett gammalt recept efter min farmor. Bakas med endast ströbröd, inget mjöl alls. Saftig och härlig kaka som med fördel bakas i kransform.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ägg och socker vispas i 10 minuter. (Eftersom jag förmodar att elvisp inte användes då receptet skrevs så kan man ju korta ner tiden om man använda detta.)
  2. Den malda och oskållade mandeln lägges i, sedan det avsvalnade smöret samt sist skorpmjölet , välblandat med bakpulvret, omväxlande med grädden.
  3. Gräddas i medelvarm ugn. (175 grader) Bakas helst i kransform.
  4. Min farmor hade gjort en anteckning om tiden i ugnen: 45 minuter. Kakan kan med fördel vara lite kladdig, den blir då "ännu" godare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.