- Serverar: 36 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Riktigt saftiga, mjuka och mättande, går åt som smör i solsken!!!
Alldeles ypperliga "salladsbullar el buffébullar" eftersom de inte "ligger och blir torra" (De håller sig fräscha länge)
Dessutom behöver de bara jäsa EN gång...toppen!!!
Instruktioner
- Lägg havregrynen i en skål och häll över ½ l mjölk, låt svälla några h. tils det blir en gröt (ev kan man ljumma mjölken så går det fortare)
- Blanda resten av ingredienserna som vanlig jäsdeg (smula jäsen och lägg i sockret i en bunke och häll över 37* smör/mjölkdegvätskan- lös upp jästen/socker- häll i resten av de torra ingredienserna och häll till sist i "havregröten")
Baka ut direkt (Dela degen i bitar, rulla dem till bullar och "platta till" dem lätt med handen.)
- Låt jäsa i 30 min.
- Pensla ev bullarna med lite vatten och strö på frön eller
havre.
- Baka av i 225* i ca 8-12 min tills de blir vacket gyllenbruna
- TIPS! Man kan med fördel baka dem med lite grövre mjöl, samt linfrö, solrosfrö el dyl för att göra bullarna ytterligare mer fiberrika.
- LYCKA TILL!
Publicerat den
26 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar