Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Underbara havregrynbullar

 
  • Serverar: 36 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Riktigt saftiga, mjuka och mättande, går åt som smör i solsken!!! Alldeles ypperliga "salladsbullar el buffébullar" eftersom de inte "ligger och blir torra" (De håller sig fräscha länge) Dessutom behöver de bara jäsa EN gång...toppen!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg havregrynen i en skål och häll över ½ l mjölk, låt svälla några h. tils det blir en gröt (ev kan man ljumma mjölken så går det fortare)
  2. Blanda resten av ingredienserna som vanlig jäsdeg (smula jäsen och lägg i sockret i en bunke och häll över 37* smör/mjölkdegvätskan- lös upp jästen/socker- häll i resten av de torra ingredienserna och häll till sist i "havregröten") Baka ut direkt (Dela degen i bitar, rulla dem till bullar och "platta till" dem lätt med handen.)
  3. Låt jäsa i 30 min.
  4. Pensla ev bullarna med lite vatten och strö på frön eller havre.
  5. Baka av i 225* i ca 8-12 min tills de blir vacket gyllenbruna
  6. TIPS! Man kan med fördel baka dem med lite grövre mjöl, samt linfrö, solrosfrö el dyl för att göra bullarna ytterligare mer fiberrika.
  7. LYCKA TILL!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.