- Serverar: 40 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Så goda att man inte kan sluta äta...
Instruktioner
- Låt alla ingredienser bli rumstempererade.
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret, häll sedan mjölken i kastrullendet och värm till 37 grader (fingervarmt). Lös upp jästen med mjölkblandningen.
- Tillsätt sirapen, äggen, kardemumman, saltet och vetemjölet. Arbeta degen riktigt smidig och elastisk.
- Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 40 minuter.
- Fyllning: Vispa riven mandelmassa med smör, (nougat), socker, ströbröd, vatten och kanel.
Dom gånger man vill "lyxa till det" ordentligt kan man göra dubbel sats av fyllningen så man kan bre på extra rikligt...
- Ta upp degen på bakbord, knåda och dela i fyra delar. Kavla ut varje del till en tunn rektangel. Bred på fyllningen. Micra ev fyllningen lite, för att lättare kunna bre ut den.
- Rulla ihop från långsidan till en lång rulle. Skär i 2-3 cm bitar. Lägg glest på bakplåtspappersklädda plåtar eller i bullformar.
- Låt jäsa under bakduk, 20-30 minuter.
Sätt ugnen på 250º.
- Vispa samman ägg, salt och vatten. Pensla de jästa bullarna ordentligt. Strö över pärlsocker och mandelflarn.
- Grädda mitt i ugnen 7 – 8 minuter. Vakta kanelbullarna den sista minuten för de bränns snabbt!
Publicerat den
10 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergoda bullar. Det blev 42 bullar och 8 semlor . Hade ej strobrod hemma men vart jatte smaskiga anda.
Har precis börjat göra dessa, men är mjölmängden verkligen rätt? Min "deg" är mera en smet... Antar att ni har använt ganska hårt packade deciliter.. :S
jag tyckte att saltet i "brödglansen" förstörde smaken på bullarna,