Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Underbart apelsinbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett mycket gammalt recept som är passande till jul och påsk tex. Gott med bara lite bregott på,enligt min mening.

Ingredienser

Instruktioner

Stöt anis och fänkål grovt. Skala apelsinen med en potatisskalare och hacka skalet fint. Blanda alla torra ing. i en bunke. Rör ner sirap,fil och mjölk. Smörj en 1 1/2 liters form och bröa den. Häll i degen och ställ in i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader och grädda brödet i 50 minuter. Linda in brödet i handduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MB-67 10 november 2016

    Visst kan man ta bara fil istället för både fil och mjölk?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.