Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Underbart fruktbröd

(1 kommentar)  
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Ett favoritbröd som dessutom är lättbakat. Bara att hälla smeten i smorda avlånga formar. Gräddningstiden kan tyckas lång, men brödet är värt att vänta på. Går utmärkt att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 100 grader. Rör ihop filmjölk och sirap. Blanda i övriga ingredienser, mjölet lite i taget. Sist tillsätts den torkade frukten, som klippts till små bitar. Det blir en kladdig deg, som direkt fördelas i 2 smorda,bröade avlånga formar. Grädda långt ner i ugnen i 100 grader i 55 minuter. Höj värmen till 150 grader och grädda 45 minuter till. Stäng av värmen och låt bröden stå i eftervärmen ytterligare 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Pipa 8 november 2009

    Hittade detta recept i ett gammalt nr av Elle á la carte, och skulle lägga in det men det hade ju du redan gjort. Tack för det! Hälsningar Pia

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.