Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Denna rätten uppskattas av både vuxna och barn. Underbart god och dessutom enkel att göra. Även här är det strykande åtgång av såsen, så gör dubbelt.

Ingredienser

Instruktioner

Skär filén i 1-2 cm tjocka skivor. Bryn bitarna tills de fått fin färg. Krydda. Lägg köttet i en ugnssäker form. Bryn löken och vitlöken i en gryta. Tillsätt dragonen. Häll i grädden och crème fraiche. Tillsätt fond. Salta och peppra efter egen smak. Småkoka 1-2 min. Häll såsen över köttet i formen. Låt stå i ugn 15-20 min på 175 grader. Servera med ris och blandad sallad

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • SDMaya 30 juli 2008

    Dette är super gott! Kram fr Maya

  • camillab 2 november 2008

    Verkligen enkelt att göra och jättegott, vi gjorde klyftpotatis och rostade rotfrukter till istället för ris, funkade hur bra som helst. Tack för ett bra recept!

  • givdul04 10 april 2009

    En smaksensation. Passar till både vardag och fest. Lätt att göra, god att bjuda på. Helt enkelt kanon.

  • anen 18 augusti 2009

    Tack för en mkt god filérätt. Den kommer vi att göra fler gånger hos oss instämde både stora och små i familjen :D

  • EvisW 1 november 2009

    Jättegott! Passar som sagt både stora och små, vardag och fest. Lättlagat! Vi serverade med bandspagetti.

  • sann67 9 mars 2010

    Det var jättegott. Kommer göra den fler gånger. Hade klyftpotatis till o det blev kanon. Tack för ett smidigt recept :)

  • yvorej 4 maj 2010

    Tack för receptet. Enkelt att göra och smakade jättegott. En klar 5:a.

  • Starlight-78 4 maj 2013

    Jättegod och smidig rätt utan en massa olika ingredienser, kommer att lagas fler gånger hos oss!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.