Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Underbart god och laktosfri mandelmjölk

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Mandelmjölk är superenkelt att göra själv. Det tar bara några minuter. Mandelmjölk har en mild, god smak. Den är lättsmält och snäll mot magen. Om du är laktosintolerant är det här det perfekta alternativet för dig. Man kan använda mandelmjölk i smoothisar, soppor, chiapudding eller dricka den precis som den är. Kanske tillsamman med en god rawfoodkaka. Spara nötmassan som blir kvar och använd den till hemmagjord müsli, kakor eller kex. Du kan även frysa in det och spara till ett senare tillfälle.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj av mandlarna om du blötlagt dom. Lägg mandlarna i en mixer tillsammans med det nya vattnet. Mixa på högsta fart ca två minuter. Använd en nötmjölkspåse/silduk för att sila nötmassan. (Jag har läst att det även skall fungera att sila med en nylonstrumpa, men det har jag inte provat själv.) Placera nötmjölkspåsen över en stor skål och häll i nötmassan i påsen. Krama påsen så att all mjölk kommer ut. Det kan ta ett par minuter. Lägg i vaniljextrakt i mjölken och eventuellt agavesirap om du vill ha en lite sötare smak. Mandelmjölken håller sig tre till fyra dagar i kylskåp.
  2. Hitta fler goda och nyttiga recept på www.angelasheaven.com

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.