Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Underbart god saffranskaka/muffins

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Fick det här receptet när jag var och handlade häromdagen, gud vad gott och saftigt det blev, och så lätt att laga... Skillnaden på denna kaka är att man använder råsocker istället för vanligt socker. Man kan välja att göra som en kaka eller som muffins. Perfekt att bjuda på till jul!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör margarin och råsocker lätt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda i filmjölk och saffran. Blanda russin, mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
  2. Fördela smeten jämt i muffinsformar, fyll formarna till 2/3 eller om du väljer att göra en kaka, bred ut smeten på bakplåtspapper på en plåt. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.
  3. Glasyr: Blanda margarinet med florsockret till en slät glasyr, späd ev med vatten. Bred glasyren över muffinsen/kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.