- Serverar: 40-45 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Blir sååå goda, som riktiga kanelbullar ska smaka.
Njut dom lite varma med ett glas kall mjölk. Mmmm, ett av livets goda.
Lycka till önskar TinaBlomman.
Instruktioner
- Smält margarinet, häll i mjölken och låt det bli ungefär fingervarmt.
- Häll över jästen och lös den noga. Blanda i sockret och ägget. Blanda sedan ner mjölet, men spara lite till utbakningen. Låt degen jäsa i 40 minuter.
- Knåda degen smidig och dela den i 4 lika stora delar.
- Kavla ut ganska tunnt, (3mm kanske)
Bred ut det mjuka margarinet, strö socker över och slutligen massor med kanel. Rulla ihop degen till en rulle.
- Skär skivor, det brukar bli 10-12 bullar av varje rulle, (jag gillar stora bullar)
- Doppa bullarna i pärlsocker och lägg på en plåt.
Låt bullarna jäsa ca 30 minuter.
Grädda i ugn ca:225-250 grader, tills dom har fått fin färg
Publicerat den
21 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för ett bra recept, kommer att baka efter detta i fortsättningen..
Använde mig av ditt recept, men bytte ut mot laktosfria produkter eftersom min dotter är intolerant. Det blev toppengoda bullar!!!
Väldigt goda och fluffiga bullar! Kommer helt klart att fortsätta använda det här receptet.