Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Underbart krispiga och goda rotfrukter i ugn med bacon och ost

 
  • Serverar: 1-2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Snabbt och enkelt för den som är sugen på någonting gott och nyttigt, men som inte är för omständigt att laga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader, varmluftsugn.
  2. Börja med att skala och hacka morötter. Lägg i en ugnssäker form tillsammans med blomkål och vitlöksklyftor, lämna gärna skalet kvar på vitlöksklyftorna.
  3. Tillsätt salt och peppar och ställ in formen i ugnen. Rör om lätt var tionde-var femte minut, ha koll på blomkålen som lätt blir bränd. Låt stå i ugn tills grönsakerna är gyllenbruna (ca 25 minuter).
  4. Tärna och stek bacon. Strö riven ost och bacon över grönsakerna. Låt stå i ugn ca 3-5 minuter, tills dess osten är smält. Serveras direkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.