- Serverar: 4 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Lätt lagad maträtt som även kan inkluderas i GI kost
Instruktioner
- Finhacka löken eller kör den i mixern så att det blir en puré.
- Tillsätt löken i färsen, samt den pressade vitlöken.
Tillsätt sedan matgrädde, ajvar, tärnad fetaost, persilja och alla kryddor. Rör ihop så att allt blandas.
- Forma färsen till lite avlånga biffar, stek i lite smör samt olja.
- De ska bara brynas och få färg runt om, lägg sedan biffarna i en form och ställ in i ugnen i 15 min på 200 grader, de blir saftigare på det viset.
- Tillbehör: Ett gott ris, samt en kall sås på turkisk yoghurt med pressad vitlök, ajvar, ett stänk cayenepeppar, salt och peppar.
- Vill ni ha en starkare smak så välj ajvar relish stark, annars mild.
Publicerat den
13 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar