Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungersk blomkålsoppa

 
Skriv ut

I Transsylvanien, Ungern börjar ofta middagen med en soppa. Ungersk blomkålsoppa är en god, lättlagad soppa som passar till lunch, som förätt eller enklare huvudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sjud blomkålen i grönsaksbuljong tills blomkålen är mjuk.
  2. Gör en redning av olja, mjöl, paprikapulver och kallt vatten. Blanda ner i soppan. Koka i ca 5 minuter.
  3. Rör ner gräddfilen precis före servering. Smaksätt med persilja och salt (om behövs).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.