En jättegod mustig gryta, mycket paprika smak som det är i de flesta ungerska grytor. Rödvinet och coca colan gör även sitt. Var inte rädd för att pröva coca cola i matlagning.
Instruktioner
- Skär köttet i 1-1,5 cm stora tärningar. Smält margarinet i en stor stekpanna och bryn köttbitarna runt om. För över köttbitarna till en gryta allteftersom de är färdigbrynta.
- Stek löken och vitlöken i det som är kvar i stekpannan tills det har mjuknat, rör ner paprikapulver, salt och kummin och låt fräsa en minut, låt koka ur stekpannan med lite vatten, flytta över till grytan.
- Skålla, skala och hacka tomaterna i större bitar.
Tillsätt Coca Cola, rött vin och tomater i grytan. Sätt på ett tätt lock och koka ca 1,5 timme tills köttet är riktigt mört.
- Skär paprikan i större bitar och tillsätt i grytan när det är ungefär en kvart kvar av koktiden. Red av såsen med lite maizena redning.
- Servera med ris eller kokt potatis och en grönsallad.
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar