Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungersk fisksoppa - Halászlé

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Halászlé är en maträtt som är väldigt populär i Ungern. Min recept är en snabbare, enklare variant eftersom behövs en hel del tid, kunskap....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär löken, paprikan i klyftor. Skär fiskfiléerna i lagom stora bitar.
  2. Fräs löken, paprikan i olja några minuter under omrörning tills löken är glansig. Tillsätt finhackade tomaten. Strö över paprikapulver, rör om, späd med räkskal och fiskbuljong. Smaksätt med salt och chilipeppar och låt koka 10-20 minuter tills grönsakerna mjuknar.
  3. Lägg sist i fisken och låt sjuda i tills fisken är genomkokt.
  4. Servera med bröd.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Jbabe 17 maj 2012

    Vad ska man använda för fisk helst? Vad för sorts räkor ska det vara som man använder skalet av? Kan man använda torr chilipeppar istället för färsk chili? VH

  • Magdolna 18 maj 2012

    Fisk... havskatt, karp, gädda, gös, torsk.... / Räkor 90/120.... / Du kan använda torr chilipeppar, sambal oelek... Lycka till !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.