Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungersk gratäng på potatis och ägg

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Originalet heter Rakot krumpli på ungerska och bör då också innehålla ungersk korv. Ta bort den och varva istället den kokta potatisen med hårdkokta ägg och strimlad lök...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Strimla löken och stek den mjuk i lite smör.
  3. Skala och skiva potatis och ägg.
  4. Rör samman mjöl och crème fraiche.
  5. Varva lök, potatis, ägg och crème fraiche i en liten smord, ugnsfast form. Krydda noga med salt och peppar mellan lagren. Avsluta med crème fraiche och ett tunt lager ströbröd.
  6. Grädda i 20 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.