Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungersk grönsaks- och korvgryta - Lecsó

(1 kommentar)  
Skriv ut

"Lecsó" En populär ungersk maträtt. Lecsón uppmärksammas med en egen festival i byn Zsámbok (i augusti varje år) Går utmärkt att frysa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken och skiva den tunt. Hetta upp matfettet i en gryta och fräs löken tills den börjar mjukna och bli genomskinlig. Kärna ur paprikorna och skär dem i halvcentimetertjocka strimlor. Lägg ner dem i grytan och låt puttra på låg värme (under lock) tillsammans med löken i ca 10 minuter.
  2. Skålla tomaterna under tiden. Skär ett snitt i dem och sänk ner dem 15-30 sekunder i kokande vatten. Doppa dem i isvatten eller skölj dem kalla i en skål. Avlägsna skalet. Kärna ur tomaterna och skär dem i tärningar. Slå på de krossade tomaterna och tillsätt ris, salt, peppar, sockerbitar. Låt grytan sjuda i ca10 minuter.
  3. Skiva korven och blanda i grytan. Häll över hett vatten, täck med locket igen och låt sjuda ca. 4-5 minuter.
  4. Serveringsförslag : vit bröd, och gräddfil

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • TheManWithTheHat 13 juli 2011

    Lär nästan pröva detta någon dag, är dock mer förtjust i Csabai Kolbasz än Gyulai Kolbasz.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.