"Lecsó" En populär ungersk maträtt.
Lecsón uppmärksammas med en egen festival i byn Zsámbok (i augusti varje år)
Går utmärkt att frysa!
Instruktioner
- Skala löken och skiva den tunt. Hetta upp matfettet i en gryta och fräs löken tills den börjar mjukna och bli genomskinlig. Kärna ur paprikorna och skär dem i halvcentimetertjocka strimlor. Lägg ner dem i grytan och låt puttra på låg värme (under lock) tillsammans med löken i ca 10 minuter.
- Skålla tomaterna under tiden. Skär ett snitt i dem och sänk ner dem 15-30 sekunder i kokande vatten. Doppa dem i isvatten eller skölj dem kalla i en skål. Avlägsna skalet. Kärna ur tomaterna och skär dem i tärningar. Slå på de krossade tomaterna och tillsätt ris, salt, peppar, sockerbitar. Låt grytan sjuda i ca10 minuter.
- Skiva korven och blanda i grytan. Häll över hett vatten, täck med locket igen och låt sjuda ca. 4-5 minuter.
- Serveringsförslag : vit bröd, och gräddfil
Publicerat den
7 juli 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Lär nästan pröva detta någon dag, är dock mer förtjust i Csabai Kolbasz än Gyulai Kolbasz.