Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungersk gulasch

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett recept jag fått av en ungrare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar och skiva löken.
  2. Fräs upp löken i lite av fettet och tillsätt paprikapulvret. Fräs därefter grytbitarna i lökfräset och krydda. Häll i vattnet och låt puttra några minuter.
  3. Lägg i vitlök, strimlad paprika, tomatpuré och de krossade tomaterna. Låt det småkoka tills köttet känns mört (ca 1 timma). Kokt potatis och morötter tilläggs.
  4. Smaklig Spis.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • karinnygren 5 mars 2008

    Mycket god, men eftersom jag föredrar att äta GI, så hoppade jag över potatisen!!

  • annakarin55 17 oktober 2008

    Väldigt god gulasch, mustig och härlig. Även om köttet tog slut så åt vi såsen med grösakerna och ris, sen i lunchlådor

  • Change 9 november 2008

    En mycket god gulasch! Men jag tog mer av paprikapulvret eftersom den svenska är rätt mesig. Tog också mer kummin. En fempoängare.

  • Dunadain 13 februari 2009

    Bästa Gulashen vi testat hemma än sålänge. Vi ökade oxå på kryddningen en hel del dock. Instämmer med de andra att svenska kryddor saknar en hel del sting.

  • cimone 9 mars 2009

    Riktigt god gulasch. Jag bytte dock ut aromat till vegeta, tillsatte en del cayenne. Denna kommer jag att göra fler gånger.

  • ceciliaw 2 januari 2011

    Jättegod! För att öka stinget så tog jag krossade tomater med chili i stället för vanliga krossade tomater. Jag använde rostbiff och det smälte i munnen så mört var det efter 1,5 timmes koktid på 750 g kött.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.