Så här smakar gulasch när den är som bäst. Mört kalvkött och mycket paprika ger den rätta, ungerska touchen.
Instruktioner
- Skär köttet fritt från fett och senor. Skär sedan köttet i 3 cm stora kuber. Skala och halvera schalotten- och vitlöken. Skär i fjärdedelar på längden. Skölj och ta ur kärnorna ur paprikan. Skär i 1 cm tjocka strimlor.
- Värm upp matfettet i en fettsnål panna. Bryn köttet portionsvis i oljan på stark värme. Ta upp köttet när det fått en fin yta. Häll ner schalotten-, vitlök och paprika i det resterande matfettet och låt grönsakerna steka en liten stund.
- Lägg tillbaka köttet i grytan tillsammans med kryddorna och häll ner buljongen. Lägg på ett lock och låt småputtra i ca 45 minuter tills köttet är mört och mjukt.
- Skölj och torka av gräslöken, hacka den fint. Rör om i gräddfilen och ringla den sedan över gulaschen. Strö över gräslöken. Servera gulaschen genast med nykokt potatis, pasta eller ris.
Publicerat den
16 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar