Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungersk kalvgulasch

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Så här smakar gulasch när den är som bäst. Mört kalvkött och mycket paprika ger den rätta, ungerska touchen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet fritt från fett och senor. Skär sedan köttet i 3 cm stora kuber. Skala och halvera schalotten- och vitlöken. Skär i fjärdedelar på längden. Skölj och ta ur kärnorna ur paprikan. Skär i 1 cm tjocka strimlor.
  2. Värm upp matfettet i en fettsnål panna. Bryn köttet portionsvis i oljan på stark värme. Ta upp köttet när det fått en fin yta. Häll ner schalotten-, vitlök och paprika i det resterande matfettet och låt grönsakerna steka en liten stund.
  3. Lägg tillbaka köttet i grytan tillsammans med kryddorna och häll ner buljongen. Lägg på ett lock och låt småputtra i ca 45 minuter tills köttet är mört och mjukt.
  4. Skölj och torka av gräslöken, hacka den fint. Rör om i gräddfilen och ringla den sedan över gulaschen. Strö över gräslöken. Servera gulaschen genast med nykokt potatis, pasta eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.