Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungersk paprikagryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Lättlagad och god gryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i strimlor. Skala och skiva lök och vitlök.
  2. Bryn köttet och de både löksorterna i omgångar i en stekpanna. Lägg över i en gryta och krydda med salt och peppar. Häll över vatten och tillsätt buljongtärningen. Låt puttra ca 5 minuter under lock.
  3. Rör ihop lätt creme fraiche med paprikapulver och vetemjöl.
  4. Skär paprikorna i små tärningar och blanda ner dem i grytan tillsammans med creme fraicheblandningen och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
  5. Servera grytan med kokt, gärna pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.