Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungersk paprikapotatis - Paprikás krumpli

 
Skriv ut

En lätt ungersk potatisrätt (gryta) brukar serveras med stekt korv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Klyv, kärna ur, skölj och hacka paprikan. Skala och skär potatisen.
  2. Fräs löken och paprikan i en gryta. Den får inte ta färg. Tillsätt paprikapulvret, rör om, blanda ned potatisen. Blanda ordentligt så att alla potatisskivor blir röda. Strö över salt, kummin och peppar. Häll över buljong och vatten (så att det täcker potatisen).
  3. Koka under lock tills potatisen är mjuk. Rör försiktigt. Den ska vara mjuk utan att vara mosig
  4. Servera grytan med stekt korv, gräddfil och bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.