Instruktioner
Skala och hacka löken. Skala potatisen och skär den i stora klyftor. Klyv, kärna ur och skölj paprikorna, skär dem i bitar.
Fräs lökenmjuk i fettet i en gryta. Tillsätt paprikapulvret och ½ dl av vattnet. Rör omoch låt vattnet koka in. Den fuktiga värmen tar fram paprikapulrets fina smak. Lägg sedan i potatis och paprikabitarna, burktomater med spad, resten av vattnet och smulad buljongtärning. Koka under locktills potatisen är mjuk, 10-15 min efter uppkoksmaka av med salt och peppar.
Servera grytan med ost och bröd som "grön" måltid eller medkokt eller stekt korv,
Jag har ett liknande recept. Skillnaden är att jag inte har i burktomater och paprika. Däremot 1 tsk kummin och 2 krm mejram istället. Gräddfil och gräslök är gott till. Jag ska testa ditt recept snarast för detta är en gammal favorit från mamma.