Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En saftig rostbiff med tillbehör som ugnsrostade lök- och äppelklyftor, brynta morötter och potatispiroger eller spröda potatiskroketter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 125 grader. Blanda 1 msk av paprikapulvret med svartpepparn. Gnid in steken med blandningen. Skala och finhacka vitlöken. Smält matfettet i en fettsnål stekgryta och fräs vitlöken snabbt under 1 minut. Bryn rostbiffen runt om i stekpannan, ca 10 minuter.
  2. Lägg rostbiffen i en ugnsform, stick in en köttermometer, täck över och låt den steka ca 1½ timme eller tills termometern visar 60 grader, då är steken ljusröd inuti.
  3. Förbered under tiden lök, äpple och morötter. Skala och klyfta löken. Skär äpplena i klyftor. Skala, skölj och skär morötterna lite på snedden i 2½-3 cm stora bitar. Lägg sedan grönsakerna runt om steken och låt dem steka mjuka i ca 20 minuter. Rostbiffens innertemperatur får inte överstiga 70 grader. Ta ut rostbiffen ur ugnen och låt den vila 10 minuter.
  4. Värm pirogerna eller kroketterna enligt förpackningen. Gör såsen: Blanda ner pepparroten i gräddfilen, strö över lite paprikapulver. Skär upp rostbiffen och arrangera tillbehören.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • varnhem15b 20 mars 2008

    Jättekul, att det är fler än jag som har ungerska recept. Hälsningar varnhem15b. Har inte testat än så betygsätta får jag väl göra sedan då.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.