Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungersk surkål - Székelygulyás

 
Skriv ut

En lättlagad rätt med mycket smak. Du kan naturligtvis tillaga i ugnen 120 -150°C i ca 2 tim.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj surkålen, smaken blir då mildare.
  2. Fräs löken i en kastrull. Tillsätt vitlök, kött, paprikapulver, buljong, peppar och ca 1 dl vatten. Låt den sjuda ca 20-30 min. Tilsätt surkål, lagerblad ev salt. Tillsätt tillräckligt med vatten (het) för att täcka alla ingredienser och låt den sjuda i ytterligare 30-40 min eller tills köttet är mört.
  3. Tips: surkål och rökt fläsk innehåller salt. Var försiktig! Servera med bröd eller kokt potatis. Häll över gräddfil.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.