Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungersk Turo (keso)

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En superlätt ungersk keso att göra sjäv hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll upp filmjölken i en kastrull och låt koka på svag värme, den lägsta, i cirka 45 minuter, det kan dock ta längre tid, rör om emellanåt.
  2. Toron (keson) är färdig då den har skärt sig och vasslan är separerad från keson.
  3. Ta en saftsil och stjälp varsamt upp i med en hålslev. Låt rinna av under natten. Stjälp över i ett djupt fat och förvara i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.