Osötat matbröd som passar till alla sorters pålägg.
Instruktioner
- Värm vatten till 37°(fingervarmt)
- Dela sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av vattnet. tillsätt resten av vattnet, olja, potatismospulver, salt och vetemjöl.
- Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunken. Jäs under bakduk ca 30 min.
- Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Forma två limpor. Lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 min.
- Snitta eller skåra degen med vass kniv. Pensla med vatten.
- Grädda limporna i nedre delen av ugnen i 275° i 10 min. Sänk värmen till 175°och grädda limporna ytterligare 30 minuter.
- Pensla bröden med kall vatten strax innan de tas ut ur ugnen.
- Låt dem svalna på galler utan bakduk.
Publicerat den
28 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar