Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungerska limpor

 
Ungerska limpor Ungerska limpor
Skriv ut

Osötat matbröd som passar till alla sorters pålägg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vatten till 37°(fingervarmt)
  2. Dela sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av vattnet. tillsätt resten av vattnet, olja, potatismospulver, salt och vetemjöl.
  3. Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunken. Jäs under bakduk ca 30 min.
  4. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Forma två limpor. Lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 min.
  5. Snitta eller skåra degen med vass kniv. Pensla med vatten.
  6. Grädda limporna i nedre delen av ugnen i 275° i 10 min. Sänk värmen till 175°och grädda limporna ytterligare 30 minuter.
  7. Pensla bröden med kall vatten strax innan de tas ut ur ugnen.
  8. Låt dem svalna på galler utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.