Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungerska ostbullar

 
Ungerska ostbullar Ungerska ostbullar
Skriv ut

Gott till soppa, eller som mellanmål med en kopp te.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela margarinet i vetemjölet, blanda ner den rivna osten (150 g), saltet. Lös upp jästen i mjölken, tillsätt den och 2 äggulor. Arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Kavla ut degen ca 1-2 cm tjock. Gör täta snittar med en vass kniv, kors och tvärs. Stansa ut små runda kakor. Flytta dem över på en bakplåtspappersklädd plåt, låt dem jäsa övertäkta ca 20 min. Pensla med äggula och strö på resterande ost samt kummin (först kumminet).
  3. Grädda i 225 grader ca 15 min. Det blir 2 plåtar. Det går utmärkt att fysa in.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.