Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungerskt lantbröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Toppengott till tex grytor. Man har dessa olika gräddningstemperaturer för att brödet ska få sina fina form och sin hårda skorpa. Detta brödet bakas på grovt rågmjöl och grahamsmjöl blandad eller på tex: 4 sädeslag. Genom att man använder sig av grovt mjöl så får brödet sin speciella smak. Det måste jäsa länge för att bli riktigt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnsvärme: 225-250 grader sedan ca: 190 grader.
  2. Ljumma vattnet till fingervarmt. Rör ut jästen med vatten i en degbunke. Tillsätt saltet och mjölet, lite i taget. Arbeta degen kraftigt och låt den jäsa övertäckt ca: 1½ timme.
  3. Tag ut degen på bakbordet och arbeta den lätt. Forma den till en jämn och slät rund bulle. Lägg den på en plåt och låt jäsa den ytterligare ca: 30 minuter.
  4. Grädda brödet, utan att pensla det i 225-250 min i ca: 8-10 minuter. Minska därefter värmen till 190 grader och låt brödet gräddas ytterligare ca: 50 minuter eller tills det jäst upp, fått fin färg och verkar genomstekt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Kattasj 22 november 2009

    Har bakat det här brödet nu och det är jättegott, kan verkligen rekommendera andra att också baka det!

  • Mrsmihaly 10 mars 2011

    jag använder surdeg av råg till brödet. Surdeg ger god smak till brödet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.