Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungerskt potatisbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Förr blandade man potatis i brödet för att dryga ut säden. Numera blandar vi potatis i brödet för att ge det god smak och saftighet.

Ingredienser

Instruktioner

Rör ut den smulade jästen i vattnet. Häll i olja och ca 8 dl av mjölet. Arbeta degen och låt den jäsa ca 1 timme. Tillsätt salt, vetekli, potatis och resten av mjölet. Arbeta degen smidig och ta upp den på bakbordet. Dela degen i två delar och forma dem till runda limpor. Lägg dem på bakpappersklädd plåt att jäsa i ca 30 minuter. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Lägg upp dem på galler att kallna utan bakduk så blir skorpan lite knaprig. Ugn: 200 grader

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.