Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungkarlsgryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mjölkfritt och glutenfritt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet och skär det i 2-3 cm stora bitar. Skala löken och skär den i skivor. Fräs löken lätt i ½ msk olja. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Lägg i köttet och koka upp på nytt. Skumma eventuellt.
  2. Tillsätt salt och peppar, den frästa löken, tomater, ansjovis med spad och sambal oelek. Lägg på ett lock och låt grytan sjuda i ca 30 minuter. Skala morötterna och skär dem i tunna skivor. Putsa champinjonerna, dela dem om de är stora, och fräs dem i resten av oljan i stekpannan.
  3. Lägg morötterna och champinjonerna i grytan. Tillsätt eventuellt konjaken. Rör eller skaka samman mjöl och vatten och rör ner redningen.
  4. Låt grytan sjuda ca 10 minuter.

Kommentarer (1)

  • maerta 7 december 2009

    Jättegott! Jag kunde dock inte låta bli att reda grytan med en skvätt vispgrädde;-) Dessutom körde jag det hela i tryckkokare, funkade fint.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.