Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungkarlssoppa -Bröllopssoppa.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta recept fick jag av en god vän 1987. Tyvärr finns hon inte längre. Hon kallade den "Ungkarlssoppa",för att den var så lätt att tillaga.1988 hade vi vår husvagn stod på Älvdalens camping. Vi hade bestämt oss för att gifta oss där i församlingshemmet. Vi hade vänner runt omkring oss som ville vara med.Hur fixar man en bröllopsmiddag när på man bor i husvagn?Jo,vi hade tillgång till till ett litet hus på campingen.Där bjöd vi på den här fantastiska soppan och äppelkaka och vaniljsås efter. Jag kan lova att det blev succè.Det slutade med att några av gästerna slickade ur soppkastrullen.Jag hade gjort mycket mer soppa än vad som behövdes. Den soppan pratade man om i flera år efter bröllopet. Jag har lagat den fler gånger efter det,och samma succè varje gång. Du måste prova. T.ex på en tjejträff med ett gott bröd till. Jag lovar att det blir succè. Lycka till.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda allt utom räkorna.Låt det koka upp. Tillsätt räkorna. (Om räkorna får koka blir de sega.) En jättegod och mättande soppa.

Kommentarer (1)

  • Kvastis 11 februari 2010

    Denna var supergod! Jag tog i lite mer grädde och färska champinjoner. Mums - den kommer jag att göra om fler gånger. Tusen tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.