Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungsbakad sötpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

175 kcal per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. värm ugnen till 200 grader. Skär ett rutmönster i potatishalvorna med en vass kniv. Lägg halvorna i en långpanna med den skurna sidan uppåt och pensla med oljan. Salta och peppra. Ugnsbaka tills potatisen mjuknat, ca 40 minuter.
  2. Lägg under tiden alla såsingredienserna i en liten kastrull och rör ihop dom över svag värme. Pensla såsen över den nästan färdigbakade potatisenoch ställ tillbaka den i ugnen i yttligare minst 10 minuter, tills den fått fin färg.
  3. Blanda alla ingredienser till dippen i en skål. Servera potatishalvorna med dippen och limeklyftorna vid sidan av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.