- Serverar: 2 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Enkelt ,fluffigt och gott, servera med fläsk eller god sylt till.
Instruktioner
- Börja med att sätta på ugnen 225 grader
- 1) Blanda vetemjöl,salt,vanilj + hälften av mjölken
2) Blanda i äggen ett & ett under vispning
3) Sätt till resten av mjölken + flytande margarin
4) Smörj formen
5) Slå i smeten, sätt in i ugnen(mitten) i 20 minuter.
- Vill man ha fläsk i pankakan, skär i små bitar och bryn i stekpanna först. Lägg i formen, men öka på mjöl mängden till 2 dl.
Annars kan man steka fläsk eller bacon bredvid, alternativ servera med sylt.
Publicerat den
27 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hejsan! Testade ditt recept idag. Sonen ville ha fläsk pannkaka och tanken var att jag bara skulle göra för oss två. Sen insåg jag att jag likabra kunde göra lite mer. Dubblade upp receptet tre ggr och gjorde en långpanna och en liten mindre form. Blev kalas gott och sonen på 13 år åt tre tallrikar. Och han är annars väääldigt liten i maten. Den var jättegod. Vi åt den med lite hallon sylt och det kan varmt rekommenderas... kanon gott...
Hej Lilla Jag... Tack så mkt för ett jättegott recept,,precis lagom till mig, saftigt o gott och med lite bacon blev det underbart. (Måste erkänna att jag blandade lite dill i smeten) och det blev inte fel.
Hejsan! Vi åt denna pannkaka idag och den var helt klart godkänd, den kommer att hamna på vårat bord fler ggr... Den får en fyra av oss..//Lena med fam
Otroligt god, enkel och snabb! Bytte ut mjölken mot soyamjölk vilket fungerade utmärkt. I och med det fick den också lite sötma, utan vaniljsocker.
pannkakan blev super go när jag hadde gort den
Mycket uppskattat recept. Halverade dock mängden salt då jag hade stekt bacon i smeten. Dubblade receptet och hade då två paket bacon till. Formen jag använde var 31*23 cm. Kommer helt klart att använda mig av detta recept igen. /Sofie
Tack så mycket för receptet.Det kommer vi använda flera gånger här hemma.
Dubblade mängden och det blev toppen, tack för ett bra recept! 5 av 5