Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungsstekt regnbåge med äppelcider

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ugnsstekt fisk med frisk smak som lämpar sig till både fest och vardag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och ansa fisken, snitta sidorna om det är en stor fisk. Salta och peppra såväl i snitten som invändigt.
  2. Panera fisken med ägg och ströbröd. Lägg den i ett bleck med smör. Skär citronen i skivor och lägg på fisken samt i blecket. Klicka gärna över lite smör.
  3. Stek i ca 225 grader i ca 20-25 min beroende på fiskens storlek. Ös fisken med det smälta smöret, efter halva tiden slå på Äppelcidern. Efter ytterligare en stund häll på grädden. Det är viktigt att ösa fisken ett flertal gånger så den tar smak.
  4. Lägg upp fisken på ett fat och häll upp såsen i en kanna, servera med kokt eller pressad potatis och en grönsallad.
  5. Variation: Lägg färska örter inuti fisken ex.v. Rosmarin Regnbågen kan bytas ut mot Öring, Röding eller Lax.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.