Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungstrull

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En Gotländska rätt. Ja man får ju säga att det är en av våra landskapsrätter. Mäktig men god dvs ät inte för många man blir så mätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Häll på vatten (37°). Rör om. Tillsätt övriga ingredienser och så mycket ingredienser och mjöl att degen släpper bunken. Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
  2. Stek fläsk och lök i en stekpanna och krydda medkryddpeppar. Slå upp på ett fat och låt kallna.
  3. Dela degen i 16 bitar och platta ut dem. Fördela fyllningen på dessa. Tryck till så att det blir en rund bulle. Lägg skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 20 minuter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Brödet smakar gott till ett glas öl och passar bra som mellanmål.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.