Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Unisoppa

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Superfiffig soppa som byter smak/inriktning på ett kick. Mättande, lättlagad, billig och med bra tuggmotstånd. Detta recept funkar för fågel, kött, fisk/skaldjur, eller vegetarisk/svamp. Fler variationer finns säkert. På bild: fisk/skaldjur, svamp, köttfärs

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg linserna i blöt i rikligt med kallt vatten 2-3 timmar, skölj dem gärna/byt vatten under tiden.
  2. Allt skall finhackas i detta recept, bitarna skall helst vara obetydligt större än de i färdigköpt pyttipanna.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Värm upp matfettet och häll i lök, sänk till låg värme och låt löken bli spegelblank medan du finhackar potatisen. Pudra över curry och låt fräsa en kort stund. Rör om och häll över potatis, smula över buljongtärning och tillsätt 1 l kokande vatten.
  4. Tillsätt tomatpuré och linser. Låt soppan koka på låg värme i ca 20-25 min. Tillsätt soppkött enligt nedan.
  5. Med soppkött/buljongval menas exempelvis: kalvbuljong + 150 g Red Hot Chorizo (eller färsk). Tillsätt direkt efter uppkok. fiskbuljong + 100 g fint tärnad Alaska Pollak + 100 g frysta skalade räkor, tillsätt när 3 min av koktid återstår. grönsaksbuljong + 200 g fint hackad, fräst, ostronskivling. Bryn tillsammans med löken. köttbuljong + 150 g fräst köttfärs. Tillsätt direkt efter uppkok. kycklingbuljong + 150 g finhackad stekt kycklingfilé. Tillsätt när 5 min av koktid återstår.

Kommentarer (3)

  • maxxess 29 maj 2010

    Jag är verkligen förtjust i soppor, för tillfället är detta mitt favoritrecept just för att det är så enkelt att variera. Har aldrig använt linser innan detta recept, det kommer det att bli ändring på nu.

  • Biinii 15 augusti 2012

    Jag har gjort detta recept på både fisk och köttfärs. Jag föredrog köttfärsen, men fisken var helt ok. Ska testa på kyckling också. :) Jag gillar att man kan variera receptet! :) Får en 3a av mig!

  • gellie 18 oktober 2013

    Tillagade soppan med ostronskivling. MUMS!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.